Pages

Grab A Button


Friday, October 12

BFF Craft sponsor GA Salam Ukhuwah ^^


















Klik INI untuk share :)


Kami Bff Craft menjadi sponsor untuk giveaway yang dianjurkan oleh Atikah Aula melaui fan page beliau Salam Ukhuwah & blog atikaahmadiah.blogspot.com/.



Jom la join.Syarat-syaratnya simple sangat :)




Syarat -syarat untuk join :
1. Warganegara Malaysia sahaja
2. Lelaki dan Perempuan
3. Tiada had umur



Cara nak join :
1. Follow blog dan like page berikut (jujur ye ^__^)

(Page)
https://www.facebook.com/SalamUkhuwah
http://www.facebook.com/aula.shop
https://www.facebook.com/bffcraft
https://www.facebook.com/pages/Kedai-Online-Si-Pengembara/462980427076207
https://www.facebook.com/AlynnNyzaaPunyerBlog
https://www.facebook.com/noonabagshoppe
https://www.facebook.com/pages/Garage-Sales/143958099053472

(Blog)
http://atikaahmadiah.blogspot.com/
http://bffcraft.blogspot.com/
http://www.e-sipengembara.blogspot.com/
http://alynnnyzaa.blogspot.com/
http://letopkeypad.blogspot.com/
http://kusujud.blogspot.com/

2. Share gambar ni dan pastikan status tersebut "PUBLIC"
3. Boleh share berapa banyak yang anda nak dan kalau bukan public, secara automatik batal sebab saya tak dapat nak lihat.

Pemenang di pilih secara rawak, tiada pilih kasih :)

Due date : 25/10/2012

Sebarang perubahan atau apa-apa saya akan maklumkan kemudian. Terus follow up page ni. Kepada yang nak sponsor, saya masih terima sehingga esok sahaja hari Jumaat bersamaan 11/10/2012. Pm saya ye.

Semoga berjaya ♥

Kepada mereka yang tiada blog pun boleh join, tapi kepada yang ada blog..jangan lupa follow :)
 









Simple kan?hihi

Hadiah pun best-best :D

Tudung akel,kerongsang bunga,bedak arab,produk HPA,beg tangan & yang paling special handmade keychain dari pihak kami :)


Kami x decide lagi keychain mana yang akan diberi kepada pemenang.Kalau anda ada cadangan sila maklumkan kepada kami.Jangan segan-segan :)







read more “BFF Craft sponsor GA Salam Ukhuwah ^^”

Tuesday, September 18

PRE-ORDER FOR USB FLASH DRIVE (PENDRIVE) SUPER CHEAP! BEST DEAL EVER.









usb flash drive bracelet






usb flash drive bracelet




usb flash drive card



usb flash drive jewelery






usb flash drive jewelery




usb flash drive leather









usb flash drive model




usb flash drive model





usb flash drive rubber



usb flash drive rubber



usb flash drive rubber



Comel kan?ada pelbagai bentuk :D


Harga pun murah je .


512MB - RM10
1GB - RM15
2GB - RM20


4GB - RM25
8GB - RM30
16GB - RM40
32GB - RM50





HARGA TERMASUK KOS POS.

PRE-ORDER TERBUKA SELAMA SEBULAN.BERMULA 18-09-2012 HINGGA 18-10-2012.

BARANG AKAN MULA DIHANTAR PADA 27-10-2012. 
(LAMBAT SIKIT SEBAB BARANG DARI LUAR NEGARA)






Lebih gambar & jika berminat boleh hubungi kami di  



Terima kasih :)




read more “PRE-ORDER FOR USB FLASH DRIVE (PENDRIVE) SUPER CHEAP! BEST DEAL EVER.”

Thursday, September 13

Heliza Helmi Duta Coolblog :)











HALAL ! :D








Cool ambassardor.weeeeeee~ :D
































Jawatan kosong  :D




























Milk tea+perisa blueberry/chocolate /strawberry+pearl = wuuuuuuuuuuu.sedap.

ABC blog,Chocolate blog & Space blog pun sedap.Semua sedap.hoho.







Sumber :
https://www.facebook.com/coolblog.my

https://www.facebook.com/helizahelmi









read more “Heliza Helmi Duta Coolblog :)”

Friday, August 31

Tutorial Songkok Dan Kopiah - Mat Lutfi :D
















Mat Lutfi yang kelakar.hehe
Selamat hari raya aidilfitri + selamat hari merdeka :)

(dah lama tak update blog.okbai)

Assalamualaikum .









read more “Tutorial Songkok Dan Kopiah - Mat Lutfi :D”

Friday, July 27

Pengalaman Mendaftarkan Perniagaan Di SSM :)







Assalamualaikum & salam ramadhan:)


Semalam 26/7/2012,6 Ramadhan,saya dengan jayanya berjaya mendaftarkan 'PERNIAGAAN' di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).


Sekejap je.Dalam setengah jam dah siap :D


Actually,tak plan sangat pun nak register.Tapi,dah alang-alang sampai dekat SSM Greentown Mall(GM) Ipoh,terus je buat sekali.hehe


Semangat berkobar-berkobar(huhu) nak register pun sebab SSM ada buat promosi.




http://www.ssm.com.my/en/form-public




Boleh pilih untuk daftar secara online atau terus pegi ke SSM yang berdekatan :D






Dah sampai kat SSM tu terus beratur,ambik borang & isi.






Agak confused jugak nak isi.Kena sediakan 3 nama perniagaan sebab takut dah ada orang lain guna.
Lepas tu,as usual nama,alamat & jenis perniagan yang dijalankan.Haaa...yang ni memang confused :3


So,letak je kat situ

"Menjual barangan kraftangan (Felt Craft),aksesori,tudung"


Sampai hati orang SSM tu salah buat.

"Menjual barangan kraftangan (Felt Craft),aksesori tudung"
 Ade pulak aksesori tudung~salah la. Aksesori ,  tudung baru betul.
Redha :)


Borang :)



Dah siap isi borang,ambik nombor & tunggu..
Ditemani Kak Ida & kawan-kawan beliau - Kak Fariha,Kak Shida.huhu~




Kak Fariha & Kak Shida




Kak Ida



Lepas bayar RM60 untuk pendaftaran + lesen selama 5 tahun  dapat benda ni



Lepas dapat tu kene tunggu lagi untuk dapatkan Perakuan pendaftaran



Settle :)
Alhamdulillah.


Walaupun,saya baru je berjinak-jinak dengan dunia perniagaan(cewahh.hehe) jual 2,3 ketul keychain je sebulan, tapi untuk langkah keselamatan kena la register.Kan? :)
Sebab susah nanti kalau kena saman ke apa ke.Kan?kan?  :)


Suka ayat ni

 "Jadi daftar perniagaan anda secepat mungkin dan buat akaun semasa perniagaan anda sekarang. Mungkin anda rasa pendapatan anda sekarang kecil tapi kemudian nanti anda tak tau lagi".


Sumber: http://fazliizwan.com/ruginya-tak-daftar-perniagaan/


Ok,lepas ni plan nak buat blog untuk bisnes  kecil-kecilan ni :D

Page kat FB dah ada.
ni -   https://www.facebook.com/pages/Bff-Craft/191877944246257

Semoga terus maju.hehe.
Aminnn :)    





Yang Menaip
SyiemasheHashim











read more “Pengalaman Mendaftarkan Perniagaan Di SSM :)”

Wednesday, June 13

Segmen Mari Berhijab ( fizgraphic.com ) & header baru 'la sangat'












COMEL :D




Assalamualaikum :)




ok.nak join segmen ni.Boleh dapat doodle comel itu.huhu






Syarat-syarat penyertaan :










1. Buat entry bertajuk Segmen : Mari Berhijab dan tempek banner atas tue
✔ ok dah
 : Mari Berhijab dan tempek banner atas tue
2. Sila LIKE page nie ---> http://bit.ly/NxpfVz
✔ dah like

3. Tengok juga website di ---> http://bit.ly/L1YhDZ
✔ dah jugak

4. Berikan nama dan warna yang korang nak. (code warna pown boleh)
✔ Nak warna hitam & merah
Nama Nur Amirah Hasyimah

5. Kalau belum follow blog nie, sila lah follow. Tiada paksaan.
dah follow

6. Ajak kawan blogger yang lain untuk join segmen nie.

7. Mesti lihat page  nie.

✔ dah :)








P/s : dah ambik banyak freebies dari blog ni.
semua comel-comel sangat.hoho.Sebab hari tu ambik dekat page INI



(siap curi pastu buat header.teruk betul :P)




doodle comel kat header blog ni ambik kat sini ==> http://www.fizgraphic.com/p/idea-think-and-design.html

jom terjah.ada banyak doodle yang super duper comel :D





read more “Segmen Mari Berhijab ( fizgraphic.com ) & header baru 'la sangat'”

Tuesday, June 12

Ukhwah Fillah ^^





















https://www.facebook.com/photo.php?fbid=413584142013622&set=a.199093670129338.41416.151531044885601&type=3&theater






A Friend is ...









→ A FRIEND is a tissue when you can't stop crying ←




→ A FRIEND is a shoulder when you feel like dying ←




→ A FRIEND always listens when you have something to say ←




→ A FRIEND is a week when you just need a day ←




→ A FRIEND is a crutch when you have a broken heart ←




→ A FRIEND is some glue when everything falls apart ←




→ A FRIEND is a sun when the rain just won't stop ←




→ A FRIEND is your mom when you run into a cop ←




→ A FRIEND is a phone call when you can't leave your home ←




→ A FRIEND is a hand when you feel all alone ←




→ A FRIEND is a wing if you want to fly ←




→ A FRIEND understands without knowing why ←




→ A FRIEND is an ear for a secret to tell ←





→ A FRIEND is a love that can never let go ←








*************************************************















Selamat Hari Lahir Nurul Hidaayah

12061992












Semoga diberikan kesihatan yang baik,kesabaran & kemudahan dalam melakukan apa jua perkara.
Thanks,jadi kawan yang baik sangat-sangat.Luv U :P


Sedikit Pesanan :
*study rajin-rajin
*jangan stress
*teruskan menjadi kaunselor tak berbayar kite :D
*sila pulang ke kampung halaman 16/6 ni untuk mendapatkan hadiah anda.hehee
























SyiemasheHashim







read more “Ukhwah Fillah ^^”

Thursday, April 12

Nak Dedah Aurat Di Facebook! Silakan!




















Tak payah nak buat muka bulat-bulat,muncung mulut,kembungkan pipi 










Renung-renungkan & selamat beramal :)













SyiemasheHashim

read more “Nak Dedah Aurat Di Facebook! Silakan!”

Sunday, April 8

Kahwin ke belajar ? -Semanis Kurma














Contoh yang kahwin masa belajar :

http://myraluvherlife.blogspot.com/




jom KAHWIN ! :D
hehe~



SyiemasheHashim

read more “Kahwin ke belajar ? -Semanis Kurma”

Saturday, March 17

Maher Zain New Song - Number One For Me | Official Music Video & Lyrics :)







Number One For Me - Lyrics:





I was a foolish little child


Crazy things I used to do


And all the pain I put you through


Mama now I'm here for you


For all the times I made you cry


The days I told you lies


Now it's time for you to rise


For all the things you sacrificed





Chorus:


Oh, if I could turn back time rewind


If I could make it undone


I swear that I would


I would make it up to you


Mum I'm all grown up now


It's a brand new day


I'd like to put a smile on your face every day


Mum I'm all grown up now


And it's not too late


I'd like to put a smile on your face every day





And now I finally understand


Your famous line


About the day I'd face in time


'Cause now I've got a child of mine


And even though I was so bad


I've learned so much from you


Now I'm trying to do it too


Love my kid the way you do





CHORUS





You know you are the number one for me (x3)


Oh, oh, number one for me


There's no one in this world that can take your place


Oh, I'm sorry for ever taking you for granted, ooh


I will use every chance I get


To make you smile, whenever I'm around you


Now I will try to love you like you love me


Only God knows how much you mean to me





CHORUS





You know you are the number one for me (x3)





Oh, oh, number one for me




Lyrics: Maher Zain & Bilal Hajji


Melody: Maher Zain & Nano Omar


Arrangement: Maher Zain










Official Video :)






===============================================================

~NUMBER ONE FOR ME ~




Puan Salbiah Bt.Kasim



===============================================================










SyiemasheHashim




read more “Maher Zain New Song - Number One For Me | Official Music Video & Lyrics :)”
Large Grey Polka Dot Pointer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...